Mensen houden van een stralende lacht. Een jeugdige, witte lach is het ideaal. Na verloop van jaren kunnen koffie, wijn en thee je tanden verkleuren. In deze blog nemen we je mee langs een slimme en eenvoudige manier om je jeugdige glimlach terug te krijgen. Leer meer over de bleekbehandeling via tandarts Amsterdam Zuid.

Thuis bleken

Wanneer je snel en gemakkelijk een glinsterende lach wilt, dan is thuis bleken een optie, maar we raden je wel aan om dit met een tandarts te overleggen. Op internet zie je wel eens aanbiedingen voorbijkomen, maar je weet niet zo goed wat de kwaliteit van deze middelen is. Via een tandarts kom je aan de juiste middelen om je tanden weer jeugdig wit te krijgen. Hij of zij kan je adviseren hoe de middelen te gebruiken. Thuis bleken is vrij eenvoudig: ’s nachts doe je een op maat gemaakt bitje in dat je tandvlees beschermt tegen de speciale bleekgel. Doe dit enkele dagen en je tanden zullen weer stralen.

Bij de tandarts bleken

Wanneer je bij de tandarts bleekt, zul je samen met hem of haar eenvoudig vast kunnen stellen welke tint je tanden moeten krijgen. Daarna krijg je een bitje met speciale bleekgel in. Bij de tandarts maken ze ook gebruik van een bleeklamp. Deze behandeling duurt ongeveer 40 minuten, twee setjes van 20 minuten. Meestal is een behandeling voldoende om de gewenste kleur te krijgen.

Bleken versus de alternatieven

Er bestaan ook nog andere manieren om een stralende glimlach te krijgen. Deze zijn echter een stuk intensiever en kosten ook meer. Ze lossen ook meer dentale problemen op. Zo kun je kiezen voor facings. Dit zijn op maat gemaakte schildjes die over je eigen tanden heen geschoven worden. De gebruikte materialen voor facings zijn porselein en composiet. Dit laatste materiaal wordt echter nauwelijks nog gebruikt door tandartsen omdat het snel verkleurd en afbrokkelt. Dat is natuurlijk niet wat je je voorstelt van een nieuwe glimlach, dat die al heel snel weer vervangen moet worden. Daarnaast kun je met facings ook schuine tanden recht laten lijken. Mocht het zo zijn dat je hele gebit vernieuwd moet worden, dan kun je kiezen uit twee andere opties: een kunstgebit, wat snel te maken is en implantaten, die in je kaak gezet worden. Deze zijn per stuk behoorlijk prijzig en je hebt er dus meerdere nodig.

Conclusie

Wit, witter, witst kun je op meerdere manieren bereiken, waarbij het bleken van de eigen tanden ronduit het meest populair is en het goedkoopst. Wanneer je andere tanden moet, dan kun je kiezen voor een kunstgebit of implantaten. Veel succes met het kiezen van een passende behandeling.