Een klikgebit is een nieuw type kunstgebit. Je klikt een klikgebit namelijk vast op implantaten, waarbij de implantaten de nieuwe wortels vormen van je gebit. Waar een kunstgebit naar verloop van tijd wat losser kan gaan zitten, is dit niet het geval bij een klikgebit. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen die een klikgebit heeft ten opzichte van een kunstgebit.

Een klikgebit zit goed vast

Hoe langer je een kunstgebit hebt, des te groter is de kans deze losser komt te zitten. Dit komt doordat de kaak slinkt en het kunstgebit zelf dezelfde vorm houdt. Met een klikgebit zijn er implantaten aangebracht, waardoor de kaak niet meer slinkt. Dit scheelt een hoop, aangezien je niet iedere periode weer de prothese op maat hoeft te laten maken.

Geen kleefpasta meer gebruiken

Met een klikgebit hoef je geen kleefpasta meer te gebruiken. Als je een kunstgebit hebt dan wordt het aangeraden om kleefpasta te gebruiken. Op deze manier blijft het kunstgebit de hele dag stevig zitten. Een klikgebit zit door het vastklikken op de implantaten al stevig, waardoor het gebruiken van kleefpasta overbodig is.

Minder last van drukplekjes

Bij een kunstgebit  kan er sprake zijn van randjes die in het tandvlees kunnen drukken. Na verloop van tijd ontstaan hierdoor drukplekjes in de mond. Een klikgebit zit vele malen comfortabeler en drukt niet tegen het tandvlees. Je hebt hierdoor met een klikgebit minder last van drukplekjes in de mond.

Geen verhemelte plaat meer

Door een klikgebit is er geen hele plaat meer nodig, waardoor het verhemelte vrij blijft. Dit geeft een aangenamer gevoel met eten, drinken, lachen en ademen. Stel je maar eens voor, de hele dag een plaat op je gehemelte. Daarnaast proef je niet meer optimaal alle smaken door de gehemelte plaat, waardoor het smaakgevoel helaas niet meer optimaal wordt benut. Met een klikgebit is deze plaat verleden tijd en proef je alles weer zoals vanouds.

Onbezorgd lachen en praten

Mensen met een kunstgebit kunnen angstig zijn om tijdens het lachen of praten hun kunstgebit te verliezen. Dit komt doordat een kunstgebit gewoonweg wat losser zit dan een vastgeklikte prothese. Met een klikgebit heeft iemand de zekerheid dat de prothese vast blijft zitten en kan hij of zij weer onbezorgd praten en lachen zonder zich zorgen te hoeven maken.