Afvallen in het algemeen kan al een hele uitdaging zijn, laat staan in een bepaalde regio. Teveel vet in je gelaat kan erg frustrerend zijn. Toch zijn er een aantal manieren om dit te verminderen.

 

Gezichtsoefeningen

Train de spieren in je gezicht door verschillende oefeningen te doen. Door de beweging in je gezicht worden je spieren aangesterkt, waardoor je gezicht smaller kan lijken. In het algemeen kan het een verjongend effect geven.

 

Kies voor cardio

Vet in je gezicht betekent vaak ook vet over het hele lichaam. Als je aan de slag gaat met afvallen in het algemeen, is de kans groot dat ook het percentage in je gezicht afneemt. Het snelste resultaat kun je behalen met cardio, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Met minimaal 2,5 uur sporten in de week kun je al zorgen voor de afbraak van vet.

 

Drink meer water

Door meer water te drinken hou je langer een vol gevoel kun je het afvallen bevorderen. Het is ook mogelijk dat water het metabolisme bevordert. Een goede hydratie zorgt ook voor minder zwelling in je gezicht, mocht je daar last van hebben.

 

Drink met mate

Alcohol levert voor veel mensen een groot aantal extra calorieën op, terwijl het weinig voedingswaarde heeft. Ook verdunt het je bloed, waardoor je zwelling in je gezicht kan krijgen. Misschien ken je rood doorlopen neus van stevige drinkers wel. Zorg er dus voor dat je met mate drinkt als je wat volume in je gezicht wilt verliezen.

 

Kies voor natuurlijk voedsel

Geraffineerde suikers zijn enkele tot verschillende keren bewerkt en hebben weinig voedingswaarde. Kies daarom voor natuurlijke producten, die niet bewerkt zijn. Vooral volkoren producten en verse groenten en fruit zorgen sneller voor een verzadigd gevoel en maken dat je niet teveel eet.

 

De kans bestaat dat je met een smaller gezicht een overschot aan huid krijgt, waardoor bijvoorbeeld meer rimpels ontstaan. Het is dan ook belangrijk om gezond te blijven eten en in beweging te blijven. Bij een groot overschot kun je altijd een correctie van de oogleden bij bijvoorbeeld de specialisten van Ooglift (kijk op hun website voor meer informatie) of een behandeling met botox of fillers overwegen.