Een glimlach is belangrijk in onze beauty gedreven samenleving. Daarom willen veel mensen een behandeling die dit mogelijk maakt, gewoon om het gebit cosmetisch op orde te hebben. Er zijn er een aantal, deze nemen we even met je door. Check in deze blog welke behandeling jij zou willen. Tandarts Hoogvliet helpt je met de gepaste behandeling.

Klikgebit

Een klikgebit is een goede oplossing voor een reconstructie van de lach. Je laat een aantal implantaten in je kaak zetten, daarom komt een klikgebit gezet. Het voordeel van dit type gebit, in vergelijking met een implantaten gebit, is dat je vele minder implantaten nodig hebt. Implantaten zijn duur, dus bespaar je met een klikgebit.

Kunstgebit

Een van de meest gemakkelijke manieren om een nieuw gebit te krijgen is het oude vertrouwde kunstgebit. In een tandheelkundig laboratorium wordt op basis van afdruk van je kaken een gebit gemaakt. Dit is eenvoudig in te doen en je hoeft geen behandeling te ondergaan. Een goede manier om snel weer lekker in een tosti te kunnen bijten.

Implanteren

Er bestaat een gebit dat volledig uit implantaten bestaat. Daar worden dan kunsttanden opgeschroefd. Dit gebit is vrij duur, want er worden meerdere implantaten gebruikt voor dit gebit. Het voordeel is wel dat dit gebit helemaal aanvoelt als een natuurlijk gebit. Kies de kleuren en de vorm van de tanden die je natuurlijke gebit zoveel mogelijk naderen. Dat ziet er geweldig uit.

Facings

Een benadeling die gebruikt wordt om tanden te corrigeren qua kleur en vorm, is de behandeling met facings. Staat de kleur of vorm van je tand(en) je niet aan, geen nood, de facings zorgen voor een nieuwe look en een stralende lach. Daar maak je vrienden mee.

Conclusie
De verschillende soorten reconstructie methoden maken het mogelijk om weer een stralende lach te laten zien. Qua prijs is het kunstgebit het meest voordelig. Laat je informeren door een expert wat op basis van jouw dentale situatie de beste keuze is. Voor sommige oplossingen krijg je een flink deel van de kosten via de zorgverzekering terug, andere betaal je voor het grootste deel zelf.

Meer lezen?

Wil je weten wat er allemaal nog meer speelt in de tandheelkunde? Lees dan lekker door op onze site en laat je verrassen door de mogelijkheden. Keep on smiling!