Het lijkt wel een verhaal uit een sciencefiction film: het ontwerpen van je lach. Kan zoiets echt? ‘We leven natuurlijk wel in de 21ste eeuw dus er zal heus wel wat mogelijk zijn’, horen we je denken. Inderdaad, het ontwerpen van je nieuwe glimlach is allang mogelijk. In deze blog gaan we je de opties uit de doeken doen. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee. Tandartspraktijk Amsterdam helpt je graag door je te adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Facings

Een van de meest gebruikte technieken om je tanden weer een schitterende look te geven zijn facings. Het is nu enige jaren een van de populairste manieren om een smile design te doen. Wat is dat? Dat is samen met de tandarts kijken welke behandeling het beste past bij je en dan deze door de specialist laten uitvoeren. Facings worden gemaakt van composiet of porselein. De laatste optie is duurder maar mooier en duurzamer. Het materiaal verkleurt niet zo snel als composiet. Daarom hebben veel tandartsen besloten om geen composiet meer te gebruiken voor facings. Facings worden ook gebruikt om esthetische problemen op te lossen zoals schuine of verkleurde tanden.

Bleken

Een andere manier om je best smile te krijgen is het bleken van je tanden een goede optie waarmee je snel resultaat ziet. Dit kun je thuis doen of bij de tandarts. Wij raden altijd aan om een expert te raadplegen om zo altijd een goede behandeling te ontvangen. Zo krijg je ook de beste resultaten waarmee je glimlach echt gaat stralen.

Implantaten

Een zeer sterke manier om je glimlach een flinke update te geven wanneer dit nodig is, is het gebruik van implantaten. Het spreekt voor zich dat dit een specialistische ingreep is. Een tandarts analyseert eerst of je kaak geschikt is voor een dergelijke ingreep en zal daarna met je de verschillende opties doornemen.

Kunstgebit

Een van de oudste manieren om weer met een heldere lach de wereld te gemoed te treden, is het klassieke kunstgebit. Natuurlijk wel helemaal aangepast aan de wensen van de 21ste eeuw, maar gemakkelijk te maken en te dragen. Een kunstgebit kan precies zo gemaakt worden als je eigen tanden. Je ziet nauwelijks verschil. Natuurlijk kun je ook andere wensen hebben. Deze maak je kenbaar aan de specialist. Daarna wordt het kunstgebit vervaardigd door een prothesemaker.

Conclusie

Je smile design is niet pas mogelijk over 150 jaar. Maak een afspraak met een specialist en ga aan de slag om je ideale glimlach te krijgen.