Het is niet altijd makkelijk om ouder te zijn. Om ze te leren dat je sommige dingen nu eenmaal moet doen omdat ze goed voor je zijn of belangrijk zijn, gaat je als vader of moeder niet altijd even makkelijk af! Groenten eten, kamer opruimen en naar de tandarts gaan zijn een paar voorbeelden van hoe je regelmatig andere wensen hebt dan je zoontje of dochter. Over groenten eten en het opruimen van kamers kunnen we niet zo heel veel tips en adviezen geven. Als het gaat om een bezoekje aan de tandarts, kunnen we daar echter wél het een en ander over vertellen. Lees in deze blog over hoe je met gemak je kinderen mee krijgt naar de tandarts.

Kinderen naar de tandarts?

“Moet mijn kind naar de tandarts?”, hoor ik je vragen. Een pasgeboren baby hoeft natuurlijk niet voor een periodieke controle langs te komen. Zodra de eerste tandjes doorkomen, is het toch belangrijk dat ze leren hoe het is om naar de tandarts te gaan.

Speciale behandeling

Omdat het allemaal natuurlijk erg spannend is voor je zoontje of dochtertje, hebben tandartsen vaak een speciale manier van omgaan met deze kleine mannetjes en dametjes. Voor de allerkleinste bezoekers aan de tandarts bestaat er ook nog zoiets als een kindertandarts! Op verschillende manieren wordt er geprobeerd om het bezoekje aan de tandarts voor de kinderen zo leuk en ontspannend mogelijk te maken.

Belonen

Als je er als ouder voor zorgt dat de eerste ervaringen van je kind bij de tandarts als positief worden ervaren, zul je het in de toekomst stukken eenvoudiger hebben om ze mee te krijgen. De eerste indruk blijft erg sterk hangen in het geheugen en het is dus erg belangrijk dat deze eerste indruk goed en positief is. Het kan ook helpen om je zoon of dochter te belonen na het bezoekje aan de tandarts. Probeer het kind alleen niet al te veel te belonen in de vorm van snoepgoed en frisdrank!