Kin implantaten zijn de nieuwe trend in cosmetische tandheelkunde

Geplaatst op

Een van de meest besproken en uitgevoerde cosmetische ingrepen is de kincorrectie. In het volgende artikel lees je meer over kincorrecties omdat een vaste kin je zelfvertrouwen een boost kan geven.

Kincorrectie

Cosmetische kincorrectie is een uitstekende optie voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn kin niet goed gevormd is in verhouding tot de rest van het gezicht. Een kincorrectie, populair bij mannen en vrouwen, kan worden uitgevoerd met behulp van gezichtsimplantaten voor een kinvergroting of -verhoging, of met een kincorrectie voor wie zijn kaak minder prominent wil laten lijken in het profiel. Een kinvergroting geeft de kin meer proportie en zorgt voor evenwicht tussen de andere gelaatstrekken. Een zwakke kin doet de hals vlezig lijken. Hij accentueert de grootte van een normale neus en doet een grote neus extra groot lijken. Een kinvergroting door middel van een kinimplantaat brengt de gelaatstrekken in harmonie en brengt de algehele gezichtsstructuur in balans.

De kinvergroting

Bij een kincorrectie worden kinimplantaten gebruikt om het bestaande bot aan de voorkant van de kaak, onder de tanden, aan te vullen. Het kunstmatige implantaat zit onder de huid en geeft een permanente boost aan de sterkte en definitie van de kin. Deze methode van kincorrectie kan patiënten een aangename, goed geproportioneerde uitstraling geven die volkomen natuurlijk lijkt.

Een cosmetische kincorrectie wordt meestal poliklinisch bij de chirurg uitgevoerd, maar kan ook in een ziekenhuis worden uitgevoerd. De duur van de ingreep hangt van verschillende factoren af, maar varieert meestal van 45 minuten tot anderhalf uur. Afhankelijk van de voorkeur van de chirurg en de patiënt kan plaatselijke of algehele anesthesie worden gebruikt.

De incisies die tijdens de operatie worden gemaakt, worden gemaakt onder de kin of aan de binnenkant van de mond tussen het tandvlees en de onderlip. Bij incisies in de mond is de kans groter dat er bacteriën in het lichaam terechtkomen, maar er zijn geen zichtbare littekens. Zodra de incisies zijn gemaakt, wordt het kinimplantaat ingebracht en voor het kaakbeen geplaatst. De chirurg controleert of het implantaat goed in evenwicht is met de andere gelaatstrekken en kan het aanpassen of wijzigen om ervoor te zorgen dat het implantaat er goed uitziet. Als dit is gedaan, wordt het kinimplantaat op zijn plaats gehecht en is de procedure voltooid. Hechtingen binnen de mond zullen na ongeveer 10 dagen oplossen. Hechtingen buiten de mond worden na ongeveer dezelfde periode verwijderd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden