Om je tanden wit te krijgen is het gemakkelijk om een afspraak te maken bij tandarts Nijmegen, maar soms is dat niet nodig. Er zijn andere manieren om je tanden net iets witter te maken, zonder dat je naar de tandarts hoeft. Wil je ze nu echt een stuk witter hebben, dan raden we tanden bleken Nijmegen aan. Het resultaat van een bleekbehandeling is geweldig! Check in deze blog de handige tips.

Fruit

Veel mensen weten het niet, maar met fruit kun je gewoon je tanden bleken. We nemen een aantal lekkere vruchten met je door, die je natuurlijk lekker kunt opeten. Dat is een stuk smakelijker dan de bleekgel.

Appels en aardbeien: smakelijk bleken

In appels en aardbeien zit een zuur waar je tanden lichter van worden. Op deze manier helpt de natuur mee om je die stralende lacht te geven. Met name het zuur in de vruchten is verantwoordelijk voor de bleekbehandeling. Het is wel slim om je mond even te spoelen na het fruitbleken, want te lang het zuur op je tanden laten is weer niet goed voor je glazuur. Het eten van appels heeft nog een ander voordeel, namelijk dat het een stoort tandenpoetsbeurt is, dit vanwege de vezels die vuil en bacteriën verwijderen. Veel mensen zweren onderweg bij het eten van een appel. Dus met het eten van appels sla je dus twee vliegen in een klap: bleken en poetsen.

Spoelen met water

Spoelen met water na het drinken van wijn of koffie is een preventief middel, want zo voorkom je dat de wijn en koffie je tanden verkleuren. Het is weliswaar geen bleken, maar het voorkomt dat je moet bleken. Dat scheelt weer.

Melk drinken

Wanneer je melk drinkt of kaas eet, zul je een goede bijdrage leveren aan de gezondheid van je mond. Deze producten verlagen de zuurgraad in je mond en vormen dat er schade aan je tanden ontstaat. In kaas en melk zit veel calcium, wat weer goed is voor sterke botten en tanden. Het is ook heerlijk om in de ochtend met yoghurt te ontbijten, ook goed voor je. Gooi hier geen suiker in, maar bijvoorbeeld kaneel.

Kauwgum kauwen

Het kauwen van suikerloze kauwgum met xylitol is ideaal voor je gebit, dit zorgt er namelijk voor dat er geen tandbederf ontstaat. De bacterie Streptococcus mutans kan de xylitol niet metaboliseren en sterft af. Daarnaast zorgt xylitol ervoor dat bacteriën zich niet aan het tandglazuur kunnen hechten. Gezonde tanden zorgen voor een stralende lach.

Conclusie

Je tanden witter maken kan met fruit. Daarnaast zorgt het eten van fruit (en vezelrijke groente) voor gezonde tanden. Xyilitol is een stof die ook zorgt voor gezonde tanden. Gezonde tanden zijn witter en mooier.