Een stralend gebit is als een visitekaartje. Natuurlijk kan het zo zijn, dat u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden, omdat u bijvoorbeeld een tijd gerookt hebt en daardoor uw tanden verkleurd zijn. Om ze weer stralend wit te maken zijn er allerlei mogelijkheden om uw gebit weer een ideale kleur te geven. In deze blog leest hoe dat kan.

Tanden bleken

Door de jaren heen kan het zo zijn dat uw tanden verkleuren. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar in sommige gevallen kunnen mensen zich er behoorlijk aan storen en zelfs onzeker door worden. Het is goed om te weten dat er oplossingen zijn voor deze ergernis en onzekerheid. Natuurlijk wilt u wel veilig uw tanden bleken en goed geïnformeerd aan een dergelijke behandeling beginnen.

Thuis tanden bleken

Het is een veelgestelde vraag: kan ik mijn tanden thuis bleken? Het antwoord is ja! We raden u wel aan om zo’n behandeling in overleg met een tandarts te doen. De procedure is heel eenvoudig:

Een tandtechnicus maakt een afdruk van uw boven- en onderkaak. Na een week kunt u deze afdruk ophalen bij de desbetreffende praktijk. Daarna krijgt u benodigdheden mee om uw tanden te bleken, zoals de bleekspuitjes en instructies. Wanneer u gaat slapen doet u in de bitjes een speciale bleekgel, deze moet u 4 tot 10 nachten dragen. Na de behandeling kan u beter geen koffie, wijn of voedingsmiddelen met kleurstoffen nuttigen, dit kan zorgen voor een vermindering van het bleekeffect. Natuurlijk wordt roken ook afgeraden.

Kan iedereen tanden bleken?

Ja, iedereen boven de 18 jaar kan de tanden laten bleken. Ook mensen met een beugel komen in aanmerking voor een bleekbehandeling.

Doet tanden bleken pijn?

Nee, tanden bleken doet geen pijn. Het kan wel zo zijn dat uw tanden na de behandeling ietwat gevoelig zijn. Dit gevoel zal na 24 uur verdwijnen.

Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Het is afhankelijk van uw eet- en drinkgewoontes hoelang uw tanden wit blijven. Ook hoe vaak u poetst heeft invloed op de bleekheid van uw tanden. En natuurlijk, het roken heeft zeker een negatief effect op de kleur van uw tanden, omdat nicotine uw tanden geel maakt.