De kunstgebitten van tegenwoordig zijn tijdens het dragen vrijwel niet meer van echt te onderscheiden. Het is echter wel belangrijk dat je een kunstgebit goed blijft onderhouden om dit zo te houden. In dit blog geven we je tips om je gebit schoon te houden en wit te laten stralen.

Gemakkelijk reinigen door het gebit uit te nemen

Een kunstgebit heeft als voordeel dat je dit gebit uit je mond kan nemen. Hierdoor kun je gemakkelijk bij alle plekken van de tanden. Een kunstgebit slijt grotendeels op eenzelfde manier als echte tanden, bijvoorbeeld door het drinken en eten van koffie, thee, tabak, bepaalde voedingsmiddelen en wijnen.

In de meeste gevallen kun je gebruik maken van dezelfde whitening gels die komen in die whitening kits om uw gebit of kunstgebit te bleken. Het voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat deze gels je tandvlees beschadigen, aangezien je het kunstgebit na het bleken grondig spoelt, borstelt en opnieuw spoelt voordat je het kunstgebit weer in de mond plaatst.

Weken in een speciale bleekgel

Sommige mensen laten zelfs hun gebit ‘s nachts weken in de witmakende gel, wat resulteert in een sneller bleekproces dan dat ze hun natuurlijke tanden kunnen bleken met behulp van dit soort producten.

Natuurlijke manier van witten

Het is ook mogelijk om je kunstgebit op een meer natuurlijke manier te wijzigen. Men gebruikt hiervoor het traditionele bleekmiddel voor kunstgebitten. Tijdens de nacht leg je het kunstgebit te weken in een glas water dat gemixt is met dit bleekmiddel. Gedurende de nacht weken vieze vlekken los en de volgende ochtend heb je weer een goed en schoon gebit. Poets altijd nog wel even de tanden, om zo het bleekmiddel weer te verwijderen.

Witten van kunstgebitten gaat sneller dan normale tanden

Omdat kunstgebitten ‘s nachts uit je mond kunnen blijven terwijl ze witten, kun je eigenlijk sneller resultaat zien van het bleken van die kunstgebitten dan van het bleken van normale tanden. Dit betekent dat prothesedragers vaak de beste parelwitte tanden hebben!