Hoe houd je je tanden natuurlijk wit

Geplaatst op

Vaak als je aan het genieten bent van het leven dan hoort daar een lachje bij. Op dit soort momenten wil je je niet beperkt voelen om gewoon lekker vol uit te lachen. Een wit gezond uitziend gebit kan je helpen om je lach vaker naar buiten te brengen. Er zijn verschillende opties om dit te realiseren, bijvoorbeeld het bleken van tanden of het gebruiken van facings, maar in deze blog gaan we het hebben over hoe je het best je tanden wit kunt houden op een natuurlijke manier.

Poets je tanden met bakpoeder

Veel mensen vergeten dat je je tanden kunt poetsen met bakpoeder waardoor ze witter worden. Bakpoeder is al verwerkt in sommige soorten tandpasta maar daar zit negen van de tien keer een kleine dosering in waardoor het niet genoeg effect heeft om je tanden witter te maken. Daarom raden wij aan om een halve theelepel bakpoeder met een paar druppels water te mixen en  het mengsel op je tandenborstel te smeren en dan te poetsen zoals je dat normaal ook doet. Het is bewezen dat wanneer je dit eenmaal daags doet voor drie maanden lang dat je tanden merkbaar witter zijn.

Eet aardbeien

Je hebt misschien wel eens gehoord van het effect van fruit op je tanden. En dat dit meestal niet zo’n goed effect heeft. Maar met aardbeien is dit het tegenovergestelde. Aardbeien bevatten namelijk appelzuur die je tanden op een natuurlijke manier wittere kunnen maken. Echter is het nog steeds een suikerhoudend stuk fruit dus het is niet handig om ze lang op je tanden te houden want dat kan schade aanbrengen op je glazuur.

Eet wit voedsel

Je kent het spreekwoord misschien wel; je bent wat je eet. Dit geldt ook echt voor je tanden. Als jij fréquenter wit voedsel eet dan bijvoorbeeld rood voedsel zoals rode bieten, bosbessen of wortelen dan is het zo dat je tanden ook witter blijven. Vermijd daarom gepigmenteerd voedsel.

Gebruik een elektrische tandenborstel

Het is bewezen dat elektrische tandenborstels tot 70% meer tandplak verwijderen dan gewone tandenborstels. Daarnaast is het ook nog eens zo dat als jij je tanden poetst met een elektrische tandenborstel je niet zo snel je tandvlees beschadigd. Dat komt omdat je minder snel hard zou poetsen met een elektrische tandenborstel omdat hij vanzelf al poetst. Met een normale tandenborstel die een beetje hard is kun je al snel wat tandvlees weg poetsen en dit groeit niet meer terug.

Conclusie

Er zijn dus een aantal manieren waarop jij je tanden natuurlijk wit kunt houden. Als je meer wilt weten over hoe je je tanden natuurlijk wit kunt houden dan raden wij aan om eens een bezoekje te brengen aan de website van tandarts Rotterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden