Onzekerheid hoort bij het leven, maar soms neemt het ernstige vormen aan. Zo zeer dat mensen zich slecht voelen. Bijvoorbeeld de onzekerheid over het gebit, deze kan zo groot zijn dat ze niet meer durven te lachen. Lachen is gezond en je kunt je wel voorstellen dat wanneer lachen een probleem wordt, de geestelijke gezondheid er bepaald niet op vooruit gaat. Er zijn gelukkig cosmetische behandelingen die gebitsproblemen op het esthetisch vlak op kunnen lossen. Dit kan tegenwoordig heel mooi gedaan worden met facings. Facings worden steeds vaker toegepast en nemen toe in populariteit. In deze blog leggen we je uit hoe facings je leven kunnen veranderen. Tandarts Gorinchem helpt je graag met het plaatsen van facings. Doe je voordeel met deze relatief eenvoudige cosmetische behandeling en leef je mooiste leven; laat je lach weer stralen!

Een eenvoudige behandeling

Facings zijn populair omdat ze eenvoudig te zetten zijn door de tandarts. Gedurende 2 afspraken worden de facings op je tanden gezet. Het voordeel van deze cosmetische behandeling is, dat je tanden behouden blijven, maar ze worden wel gecorrigeerd doormiddel van de facings. Heb je een scheve of verkleurd tand en erger je je daar al jaren aan? Geen probleem, met facings zijn deze zaken snel en pijnloos te corrigeren.

Keuze uit materialen

Doorgaans heb je de keuze uit twee soorten materialen voor facings: composiet en porselein. Het eerste materiaal wordt niet meer zo vaak gebruikt voor facings. Daarvoor zijn twee redenen te noemen:

  1. Het materiaal brokkelt sneller af dan porselein, is dus minder sterk
  2. Facings gemaakt van composiet verkleuren sneller dan porseleinen facings

Veel tandartsen zijn fan van porselein. Het nadeel van dit materiaal is, dat het duurder is dan porselein.

Tanden bleken en facings

Wanneer je je tanden zou willen laten bleken, dan is het belangrijk dat je weet dat facings niet meekleuren. Wanneer je zou bleken en je wilt je facings erop aanpassen, dan zou je de facings moeten laten vervangen. Natuurlijk kun je ook andersom denken, door te kiezen voor een tint die bij je facings past voorkom je dat je nieuwe facings moet laten plaatsen.

Een frisse look en zelfvertrouwen

In onze maatschappij wordt veel waarde gehecht aan zelfvertrouwen. Het idee dat je jezelf staande kunt houden in verschillende sociale situaties. Een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld is een gebeurtenis waarbij zelfvertrouwen een belangrijke factor is, want je wilt tenslotte overkomen als iemand die de job aan kan. Een frisse look, een stralende glimlach en zelfverzekerde communicatieve vaardigheden zijn dan nodig. Facings geven je weer de stralende glimlach. Het zelfvertrouwen neemt toe en je communicatie komt goed uit de verf. Jij haalt die baan binnen!

Conclusie

Facings veranderen je leven, omdat je nieuwe buitenkant jouw innerlijke belevingswereld zal veranderen. Je zult meer zelfvertrouwen hebben en dit uitstralen in vele sociale situaties. Het is wel belangrijk om niet in het verleden te blijven hangen. Laat je nieuwe lach stralen en pak je kansen. Verandering komt van binnenuit. Dan zal de behandeling met facings helemaal geslaagd zijn.

Meer ontdekken?

Onze site biedt je tips voor een goede mondgezondheid. Hoe werkt tandenbleken eigenlijk en hoe kan je het beste poetsen als je een beugel hebt? Je komt erachter op onze site.