Flossen is erg belangrijk voor het verkrijgen en behouden van een gezond gebit. De meeste mensen zijn hier wel enigszins van op de hoogte; het is niets nieuws. Toch zien tandartsen vaak genoeg patiënten die niet goed, te weinig of helemaal niet flossen! Om toch nog even het belang van goed flossen te belichten, geven we je in deze blog 6 belangrijke redenen om te flossen!

1. Flossen houdt je gebit gezond

Door te flossen met flosdraad zorg je ervoor dat er plekken schoon gemaakt worden in je gebit, waar je tandenborstel normaal gesproken niet bij komt.

2. Flossen zorgt voor een frisse adem

Heb je wel eens dat je uit je mond stinkt? Dit is vaak gelinkt aan een slechte mondhygiëne. Doordat de bacteriën in de mond blijven zitten, ook na het poetsen), zal je adem snel minder fris zijn. Ook hierbij kan flossen dus helpen.

3. Flossen verlaagt de kans op hartaanvallen

Er zijn diverse studies uitgevoerd waaruit naar voren komt dat een slechte mondverzorging kan leiden tot diverse andere gezondheidsklachten of zelfs hartaanvallen. De bacteriën in je mond kunnen namelijk, wanneer ze niet verwijderd worden bij het flossen, in de bloedbaan terecht komen en dat kan bijdragen aan een slechte gezondheid.

4. Flossen voorkomt gaatjes

Gaatjes in je tanden en kiezen ontstaan doordat de eerdergenoemde bacteriën achterblijven in de mond. Ze zijn ook de boosdoeners die gaatjes veroorzaken. Ook daarom is flossen van groot belang voor een goede mondhygiëne.

5. Flossen vergroot je discipline

Om consequent bezig te zijn met je mondhygiëne heb je een duwtje in de rug nodig. Het is natuurlijk erg makkelijk om het uit te stellen of niet te doen. Maar doordat je begint met flossen en probeert om het onderdeel te maken van je routine, leer je er meer gedisciplineerd van te worden. Dat op zich is al een goede reden voor sommigen om met flossen te beginnen!