Ontdek hoe ERP voor de zorg tandartsen helpt bij het optimaliseren verbeteren van bedrijfsprocessen.

Digitalisering is een wereldwijd fenomeen en treft elke sector, ook de zorgsector. De digitalisering van bedrijfsprocessen heeft positive invloed op huisartsen, zorgorganisaties, maar ook op tardarsten. Tandartsen hebben de mogelijkheid om van de voordelen van E RP software te profiteren. De bedrijfssystemen binnen de zorgsector zijn uniek.
Zij bevatten unieke functionaliteiten die tandartsen bijvoorbeeld helpen bij optimaliseren van klantprocessen. Dit noem je CRM, een onderdeel van ERP wat zeer belangrijk is. Daarnaast is bijvoorbeeld belangrijk wanneer er in het elektronisch patiëntendossier wordt aangegeven dat een patiënt een bepaald medicijn nodig heeft, dat het ook wordt aangekocht, wat bij inkoopmanagement hoort. Vanwege de vele voordelen van ERP willen wij u uitleggen wat het is en hoe het van dienst kan zijn voor u.

ERP voor de sector ‘zorg’

ERP-systemen voor de zorg zijn speciaal gemaakt om kosten te besparen, efficiency te verbeteren en natuurlijk ookeffectiviteit te vergroten. Dit zorgt ervoor dat individuele aandacht voor patiënten verbeterd wordt, iets waar elke patiënt bij gebaad is en blij mee zal zijn.
Maar wat is nu een voorbeeld van ERP? Een voorbeeld is het elektronische patiëntendossier. In het elektronische dossier wordt door een (tand)arts aangegeven dat de patiënt een bepaald soort medicijn nodig heeft. Dit voert hij in op een tablet of ander mobiel apparaat. In het verleden moest bijvoorbeeld de arts naar de apotheek in het ziekenhuis lopen om een aavraag te doen bij het personeel met een formulier, een tijdrovende taak. Met het dossier op een mobiel is dat niet meer nodig. Het gaat en kan nu allemaal automatisch.

Functionaliteiten van ERP voor de zorg

Er zijn een aantal functionaliteiten die meekomen bij ERP-software voor de zorg. Er komt namelijk inkoop- en voorraadbeheer bij. In welke situatie komt dit voor? In situaties waarin je medicijnen worden gebruikt en aangeschaft moeten worden! Wanneer er medicijnen worden gevraagd, wordt er gekeken of het medicijn in voorraad is. Met ERP-software gebeurt dat automatisch als u dat wilt. Het is mogelijk om bij ERP-software een minimale drempel in te voeren hoeveel van een bepaald soort medicijn aanwezig moet zijn in de voorraad. Wanneer deze drempel wordt overschreden, wordt er automatisch een bericht gestuurd dat er meer van het medicijn moet worden ingekocht. Dat wordt bedoeld met inkoop- en voorraadbeheer.

ERP voor tandartsen

Tandartsen kunnen profiteren van het gebruik van ERP-software met een CRM-module waarin geïntegreerd afsprakenbeheer aanwezig is. De dagelijkse gang van zaken van een tandarts is meestal op schema gebaseerd. Vooral in grotere praktijken wordt afsprakenbeheer al snel verwarrend als het niet centraal georiënteerd is.

Vind de juiste software voor jouw tandartspraktijk 

Het is voor tandartspraktijken niet altijd makkelijk om geschikte bedrijfssoftware te vinden. Er zijn ook zo veel verschillende leveranciers, daarom willen wij een leverancier uitlichten die geschikt is voor u. HSO is actief als Microsoft Solution Intergrator en is uitgegroeid tot een groot bedrijf. Het helpt Microsoft Dynamics 365 te implementeren bij uw bedrijf. In tijden van digitale transformatie is het flexibel in te zetten en is het daarnaast schaalbaar.