Het is niet onmogelijk meer om een stralende lach te krijgen waarmee je voor de dag kunt komen. Jarenlang was dit wel anders. Je had het maar te doen met de staat van je gebit. Tegenwoordig hebben we de esthetische tandarts die de esthetiek van je tanden goed in de gaten houdt en zo nodig met een cosmetische behandeling kan ingrijpen. Kijk met ons mee en laat je informeren. Tandarts Alkmaar helpt je graag met een gepaste behandeling.

Welke cosmetische behandelingen doet een tandarts?

De esthetische tandarts heeft een aantal behandelingen in zijn toolbox waarmee hij of zij je kan helpen die stralende lach weer te krijgen:

  • Recontructie van het gebit
  • Tanden bleken
  • Facings

Reconstructie van het gebit is een manier om verloren tanden te vervangen met implantaten en kunsttanden die niet van echt zijn te onderscheiden. Tandenbleken is een manier om je tanden lichter te maken. Het is wel aan te raden om niet ze niet te licht te laten bleken, want zo kun je voorkomen dat het Joling-effect optreedt: veel te witte tanden die onnatuurlijk lijken: “ik hou er zo van”. De laatste behandeling die de esthetische tandarts in zijn trukendoos heeft is die met facings, dat zijn schildjes die om je eigen tanden heen gezet worden, waardoor je de kleur en vorm kunt corrigeren. In sommige gevallen kun je daarmee een boel ergernissen op het vlak van de esthetiek van je gebit op lossen.

Worden facings vergoed?

Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten die facings vergoed. Daarmee kun je een groot deel van de kosten terugkrijgen. Je kunt je aanvullend verzekeren en dan zelf aangeven (binnen een spectrum van keuze) hoe hoog je de verzekering wilt: 250 of 500 euro. Afhankelijk van de polissen die de verzekering aanbiedt.

Zoeken van een nieuwe tandarts

Stel je bent verhuist naar een nieuwe stad, bijvoorbeeld Alkmaar en je wilt een nieuwe tandarts. Dan is het zaak om aanbevelingen en recensies te checken. Op deze manier kom je uit bij een esthetische tandarts die veel problemen kan verhelpen. Met Google hebben we een goede tool in de handen om een gedegen tandarts te vinden.