Elke interieurdesigner heeft een bepaalde troef in handen waarmee hij of zij een specifieke stijl in de woning weet aan te brengen. We nemen een hele bijzondere met je door, namelijk de gietvloer, zodat jij deze ook als troef kan inzetten tijdens het vormgeven van je ideale praktijk. Zin aan? Kijk dan even met ons mee, zodat je zeker de leukste ideeën hebt om je woning tof in te richten. Lees snel verder. 

De voordelen die komen met de gietvloer

Er zijn maar weinig vloer die met zoveel voordelen komen als de gietvloer. Het is een type vloer met een ongekende waarde voor je design, maar ook in praktische zin. We nemen het hieronder even met je door welke voordelen het allemaal zijn: 

Verschillende kleuren. Het is mogelijk om een gietvloer(en) in de woning te leggen in allemaal andere kleuren. Natuurlijk is een kleur ook mogelijk. Het is maar net wat je wilt. Dat is nu juist de waarde die de gietvloer heeft: dat er zoveel designmogelijkheden mee zijn. 

Slijtvast: een gietvloer is superslijtvast. Dat komt omdat deze vloer gemaakt is van een zeer robuuste kunststof. Je kunt wel zien dat bijvoorbeeld zwarte zolen van gympen strepen achterlaten, maar die kun je er gemakkelijk afboenen. 

Boenen hoeft niet meer. Een gietvloer maak je gemakkelijk zonder boenen schoon. De vloer is heel erg goed voor de gezondheid van je patiënten. Juist omdat je hem zo gemakkelijk schoon kan maken. 

Ideaal te combineren

Makkelijk in combinatie met vloerverwarming. Veel tandartspraktijken hebben tegenwoordig een vloerverwarming. De combinatie met een betonvloer is dan niet ideaal, dit type vloer scheurt nogal makkelijk wanneer de verwarming uitzet. Daarom raden we je aan om te gaan voor een gietvloer. Deze is gemaakt van kunststof en daarom flexibel. Hij beweegt dus mee met de warmtewerking (inkrimpen/uitzetten).