Er zijn veel factoren die de natuurlijke kleur van het gebit beïnvloeden. Je kunt zien dat sommige mensen licht gelige tanden hebben. En dan zijn er ook nog enkelen, de gelukkigen, die van nature witte tanden hebben. En als je niet een van de gelukkigen bent, kun je manieren zoeken om je tanden te bleken. Dus, wat zijn de verschillende opties die voor jou beschikbaar zijn? Hier zijn een aantal voorbeelden:

Reinigen

Soms lijken je tanden geelachtig, niet omdat je tanden van nature geelachtig van kleur zijn, maar omdat ze bedekt zijn met vlekken die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt. Dit kan worden verholpen door een regelmatige tandreiniging bij je tandarts. Deze procedure kan 30 minuten tot een uur duren, afhankelijk van de toestand van je tanden. Bovendien zorgt de reiniging voor een eventuele tandplak die zich rond je tanden heeft opgebouwd. Dus wanneer moet je naar je tandarts voor een volgende reinigingssessie? In het ideale geval wordt de tandplak minstens twee of drie keer per jaar schoongemaakt. Je tandarts kan een ander tijdstip voorstellen, afhankelijk van jouw situatie.

Laser

In sommige gevallen zal een regelmatige schoonmaaksessie je tanden echter niet de gewenste witte glans geven. In dat geval kan je tandarts je adviseren om een laserbehandeling te ondergaan om je tanden te bleken. Deze procedure wordt minder vaak gedaan, maar het doet wonderen. Het is ook een beetje prijzig. Dus hoe werkt het? Eerst brengt je tandarts een whitening gel aan op je tand. En om de wittende werking van de whitening gel te activeren, worden je tanden blootgesteld aan een speciale laser. De behandeling kan tot een uur duren. En afhankelijk van de staat van je tanden, kan het nodig zijn om de behandeling meerdere malen te ondergaan. Als je meerdere behandelingen nodig hebt, kan het zijn dat je eerst wilt informeren naar de kosten.

Binding

Over het algemeen wordt binding gedaan om de vorm van een misvormde of gebroken tand te corrigeren. Het kan echter ook worden gedaan om de tanden een witter uiterlijk te geven. Dit komt omdat de hechtprocedure de tand bedekt met een composiet dat de tanden witter doet lijken. In sommige gevallen kan je tandarts de dichtheid verminderen of eerst het oppervlak van je tanden schrapen voordat je het composiet aanbrengt. Dit is om te voorkomen dat je tanden te omvangrijk worden.