Alles over de Invisalign beugel

Geplaatst op

Invisalign is naast bijvoorbeeld de slotjesbeugel een manier om mooie, rechte tanden te krijgen. De Invisalign beugel is in tegenstelling tot de slotjesbeugel niet opvallend en erg comfortabel. De invisalign beugel wordt altijd op maat gemaakt en zijn uitneembaar. Het rechtzetten en corrigeren van de tanden duurt gemiddeld zo een half tot anderhalf jaar. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden bij uw tandarts Amstelveen

Voor wie is een invisalign beugel geschikt? 

De invisalign beugel is geschikt voor volwassenen en tieners die graag de stand van hun tanden willen aanpassen, maar is vooral voor volwassenen een fijne optie. In het algemeen vindt men dat slotjesbeugels ‘horen’ bij tieners en niet bij volwassenen. Ondanks dat dit natuurlijk niet waar is , kan het voor een volwassenen toch fijner zijn om voor een invisalign beugel te gaan. Of je met de huidige staat van je gebit een invisalign beugel kunt krijgen beoordeelt je tandarts en of orthodontist. 

Hoe werkt een invisalign beugel precies?

Een invisalign beugel is een op maat gemaakt doorzichtig malletje dat over je tanden en kiezen heen past. Je krijgt om een bepaalde periode een nieuwe doorzichtig bitje aangemeten, waardoor je tanden langzaam de vorm van het bitje zullen gaan aannemen. Het is de bedoeling dat je de beugel de hele dag en nacht inhoudt. Wanneer je gaat eten mag je de beugel uit doen. 

De voordelen van een invisalign beugel

  • Je kunt de beugel erg makkelijk reinigen
  • Je hebt geen uitstekend metaal in je mond
  • Niemand ziet dat je een beugel hebt
  • Je kunt je eigen gebit ook makkelijk reinigen

Hoe maak je de invisalign beugel schoon?

De beugel maak je eenvoudig schoon met tandpasta en een tandenborstel. Spoel de beugel voordat je hem weer in je mond doet, goed af. 

Krijg ik een vergoeding voor deze beugel?

Bij vele zorgverzekeraars kom je in aanmerking voor een vergoeding. We raden je aan om voor de zekerheid contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden