Een beter toebehoren dan een mooie, parelwitte glimlach is er niet bij. Prachtige, witte tanden kunnen echt een groot verschil maken voor het uiterlijk van iemand. Zelfs als je niet geboren wordt met een genetisch mooi uiterlijk, kan een mooi, gelijkmatig wit gebit dat allemaal veranderen en kan je je charme tien keer zo groot maken. Maar niet iedereen is gezegend met zo’n prachtige fysieke eigenschap. Velen van ons worstelen met onze gele tanden en wensen dat we terug konden gaan naar onze jongere dagen toen ze nog allemaal mooi en sprankelend wit waren. Voor degenen die roken, kan dit zelfs een groter probleem zijn. Zeker, je kunt wittere tanden krijgen door dure tandheelkundige behandelingen. Maar niet iedereen kan het zich veroorloven. Bovendien zijn er ook mensen die er niet zo enthousiast over zijn om aan zoiets veel te moeten uitgeven. Dus zijn er nog andere alternatieven voor het verkrijgen van een mooier gebit? Je zult verbaasd zijn dat sommige methoden vrij eenvoudig zijn en niet te vergeten veel goedkoper. Laten we proberen om een paar van hen te bespreken en misschien kan je ze uitproberen en kijken of ze daadwerkelijk werken!

Weet wat je eet

Allereerst kan het soort dieet dat je hebt een echt grote invloed hebben op de kleur van je tanden. Als je veel knapperige groenten en fruit verwerkt in je voeding, helpt dit om je tanden schoon te maken, zelfs als je aan het eten bent. Hoe kan dit? Nou, knapperig fruit en knapperige groenten hebben genoeg schurende werking om het tandoppervlak schoon te maken zonder het glazuur te beschadigen. Dit betekent dat vlekken tussen je tanden ook snel worden verwijderd. Het heeft min of meer hetzelfde effect als flossen.

Flossen

Over flossen gesproken, dit is het tweede alternatief voor witter ogende tanden. Flossen, naast het drie keer per dag poetsen van je tanden, is een zeer effectieve manier om van vlekken af te komen. Het kan erg vervelend zijn als voedselresten lang tussen je tandvlees blijven steken en later uitgroeien tot een tandbederfsprobleem. Zelfs als je gebleekte tanden hebt, is flossen nog steeds sterk aanbevolen.

De juiste tandpasta

Ten derde zou je er goed aan doen om met je tandarts te praten en hem te raadplegen over de juiste tandpasta om te gebruiken. Er zijn echt tandpastaproducten die zeer bevredigende resultaten kunnen opleveren als het gaat om het stralend maken van je tanden. Probeer in het bijzonder te zoeken naar producten die waterstofperoxide bevatten. Een tandpasta die dit ingrediënt bevat kan zeker het werk voor je doen. Zelfs je tandarts zal je vertellen dat dit een veilig en effectief ingrediënt is voor het bleken van producten.